Fira d’Espàrrecs a Gavà
Recinte Firal
No pertany a un recinte firal
Període
Primavera
Temàtica
Gastronomia local

Fira d’Espàrrecs a Gavà

Gavà / Baix Llobregat / Barcelona

Abril 26 > Abril 28 / 2019

La Fira d’Espàrrecs combina tradició i modernitat. El certamen manté els seus orígens agrícoles, que es remunten a 1932.La primera edició de la que avui coneixem com la Fira d’Espàrrecs es va celebrar el 22 de maig de 1932 i va néixer com un Concurs Exposició d’Espàrrecs on els pagesos volien mostrar un producte autòcton que només es cultiva als camps situats a les Sorres de Gavà. La Fira s’adaptat als nous temps i als canvis de la societat. Així, la transformació econòmica que ha experimentat Gavà es reflecteix al recinte firal, format per la plaça de Jaume Balmes, el carrer de Sant Pere, el carrer de Martí l’Humà i el pavelló Jacme March, que acull la Mostra Agrícola. Així, a més de conservar la seva vessant agrícola, element identificatiu d’aquesta mostra (amb les paneres artístiques, amb productes del camp i els lots d’espàrrecs) la Fira ha anat incorporant altres sectors com el comercial i la restauració. Així, a GastroGavà, l’espai gastronòmic de la Fira, els restauradors locals ofereixen la seva oferta culinària que inclou l’espàrrec com a ingredient.

No oblideu de pujar les vostres fotos de la Fira d’Espàrrecs i compartir-les amb els hashtags:

#FiraEspàrrecs

#GavàTurisme

#GastroGavà

Adreçes de les nostres xarxes socials:

Facebook/ Twitter / Instagram: @FiraEsparrecs

Les webs on podràs trobar tota la informació de Fira Espàrrecs i de Gavà Ciutat:

www.firaesparrecsgava.cat // www.gastrogava.cat // www.gavaciutat.cat

La 66a edició de la Fira d’Espàrrecs se celebrarà del 26 al 28 d’abril amb canvis en el recinte firal. Enguany, la Mostra Agrícola restarà exposada a la plaça de Francesc Macià, a causa de la coincidència amb la jornada electoral de diumenge 28-A en què l’escola Jacme March és col·legi electoral.

El recinte firal, d’uns 20.000 metres quadrats, quedarà distribuït en tres grans espais. Al de la plaça de Francesc Macià s’afegiran la zona de l’avinguda Diagonal i la de la plaça Jaume Balmes. Aquest darrer emplaçament acollirà la 6a edició de GastroGavà, una mostra  de l’oferta de restauració local amb l’espàrrec de Gavà i els productes locals com a ingredients principals.

La nova ubicació a una carpa a la plaça de Francesc Macià no serà l’única novetat vinculada a la Mostra Agrícola, que per primer cop, inclourà les paneres que infants de tres escoles de Gavà han elaborat, després de rebre la visita de pagesos de la ciutat.

També s’hi incorporen altres propostes que tenen l’objectiu de promoure la participació ciutadana a la Fira, com ara el nou espai didàctic de PRESEC, on l’empresa municipal oferirà tallers familiars i una mostra dels vehicles més sostenibles per a la neteja, la jardineria i la recollida de residus; la celebració de la Festa del Comerç en el marc de la Fira, en què es s’atorgaran els premis Botiguer/a de l’Any, nominats i votats per la ciutadania; l’ampliació de les actuacions musicals de dissabte al vespre, i la instal·lació de tres photocalls a diferents punts del recinte firal, on els visitants podran fer-se fotos en un entorn decorat amb jardineria i tractors.

GastroGavà

L’espai gastronòmic de la Fira d’Espàrrecs, que arriba a la sisena edició, oferirà l’oportunitat de tastar la qualitat de l’espàrrec de Gavà i dels productes de l’horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat en un ambient confortable i de lleure. En aquesta convocatòria, GastroGavà  hi participaran 18 restaurants de la ciutat els que oferiran al visitant la possibilitat de tastar una mostra de la millor gastronomia local.

GastroGavà tornarà a incloure una mostra de vins, que de la mà de dos cellers de la ciutat, aproparà varietats produïdes en l’entorn del Baix Llobregat. També comptarà amb un interessant programa d’activitats que dinamitzarà l’estada a la terrassa, entre elles actuacions musicals i shoowcookings a càrrec de prestigiosos xefs de la ciutat.

En el marc de la Fira s’estrena una nova proposta gastronòmica: Espàrrecs a la Carta!. Del 17 a l’1 d’abril, alguns dels principals xefs de la ciutat inclouran a la carta dels seus restaurants un plat amb el producte autòcton de Gavà. Es podrà degustar l’espàrrec de moltes maneres: cuit, fregit, a la brasa, en sofregit, gratinat… Sumarà un granet de sorra a l’oferta singular i amb personalitat pròpia que farà de GastroGavà una experiència gastronòmica única.


Info comercialització i reserva d'espais

Accedeix si vols veure la info de comercialització o registra´t si encara no formes part de la comunitat Fires Catalanes. És 100% gratuït.
Register

Serveis per a fires
Consulteu a serveis@firescatalanes.cat preu i condicions dels nostres serveis de direcció tècnica, assessorament, logística, seguretat, plans d'evaquació, muntatges stands i carpes, programacions temàtiques, firaries per tipologia, etc...